Військові частини зможуть мобілізувати добровольців без участі ТЦК

Читать на русском
Уряд дозволив військовим частинам напряму мобілізувати до ЗСУ добровольців без участі ТЦК.
Колаж 24 каналу

Військові частини отримали право проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації.

Відповідну постанову, розроблену Міністерством оборони, ухвалив Кабмін, повідомила пресслужба МОУ.

Мобілізація в Україні: що потрібно знати про розсилання повісток поштоюПовістки Укрпоштою відправляють військовозобов'язаним. Як їх формують і в якому разі повістка вважається врученою – на інфографіці.

«Відтепер військовозобов'язані та резервісти-добровольці можуть обрати військову частину для служби без звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки», – сказано в повідомленні.

Командири військових частин отримали повноваження:

  • видавати направлення на військово-лікарську комісію для визначення придатності до служби
  • ⁠комплектувати бойові частини добровольцями, які бажають служити за призовом під час мобілізації.

Список військових частин, командири яких зможуть здійснювати призов добровольців, визначатиме Генеральний штаб ЗСУ.

«Бригади отримали інструменти, про які вже давно просили, - проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців. Ця постанова є інструментом, що дозволяє суттєво зменшити час рекрутингу й гарантує, що кожен та кожна зможе долучитися туди, де його чи її бажання та вміння збігаються з потребами оборони», — прокоментував нововведення міністр оборони Рустем Умєров.

Нагадаємо, глава Міноборони нещодавно заявив, що показники мобілізації за останній рік зросли втричі. На нашій інфографіці можна подивитися, що потрібно знати про розсилку повісток поштою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: