Друга за три дні: ватажку «ДНР» Пушиліну оголосили ще одну підозру

Ватажок терористичного угрупування «ДНР» Денис Пушилін отримав підозру за організацію примусової мобілізації громадян на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, 19 лютого 2022 року гауляйтер окупованої частини Донеччини оголосив загальну мобілізацію чоловіків з метою ведення агресивної війни та встановлення контролю над населеними пунктами. Крім того, щоб збільшити чисельність окупаційного угруповання, він своїм «указом» підняв граничний вік для призовників з 55 до 65 років.

«На виконання «указу» ватажка псевдореспубліки підпорядковані йому співробітники «військоматів» залякують громадян України кримінальною відповідальністю за відмову воювати проти нашої держави. Таким чином учасники НВФ зібрали війська для повномасштабного вторгнення в Україну у складі регулярної армії рф», – йдеться у заяві.

У зв'язку з цим Пушиліну інкримінується порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 1 жовтня Служба безпеки України заочно повідомила гауляйтеру окупованої частини Донецької області Пушиліну про підозру у причетності до примусової депортації дітей.

Також повідомлялося, що суд заочно засудив ватажка «ДНР» до в'язниці за посягання на територіальну цілісність України та участь у псевдореферендумі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО