Ватажок «ЛНР» Пасічник отримав нову підозру від СБУ

Читать на русском
Служба безпеки України повідомила про нову підозру ватажку окупаційної адміністрації ЛНР Леоніду Пасічнику.
Фото: росЗМІ

Служба безпеки України повідомила про нову підозру ватажку окупаційної адміністрації «ЛНР» Леоніду Пасічнику.

Відповідна інформація з'явилася у Telegram-каналі відомства.

Ліквідація колаборантів на окупованих територіях: хто і за яких обставин загинувСписок колаборантів, яких було ліквідовано під час повномасштабної війни на окупованій території – на інфографіці.

Зазначається, що підозрюваний організував примусове залучення жителів Луганської області до окупаційних угруповань Південного військового округу росії.

«Починаючи з 19 лютого 2022 року гауляйтер підписав декілька розпоряджень щодо «введення воєнного стану» та «мобілізації» на тимчасово захопленій частині регіону. Це стало формальною підставою для того, щоб рашисти насильно «призвали» на війну проти України майже 80% працівників місцевих підприємств», – вказано у повідомленні.

За даними правоохоронців, понад 70% «мобілізованих» загинули на передовій у перші місяці повномасштабного вторгнення росії.

На підставі зібраних доказів СБУ оголосила Пасічнику підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, на початку липня суд заочно засудив ватажка ЛНР до 12 років в'язниці з конфіскацією майна. Його визнали винним у колабораціонізмі та посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Також повідомлялося, що суд заочно засудив ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна за посягання на територіальну цілісність України та участь у псевдореферендумі, організованому росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: