Український легіон розпочав набір добровольців за кордоном: де відкрили перший центр рекрутингу

Міністерство оборони відкрило у Польщі перший рекрутинговий центр у рамках програми Український легіон, спрямованої на набір до ЗСУ українців, які мешкають за кордоном.

Про це йдеться у заяві відомства.

Перший такий центр відкрили у польському Любліні на базі українського консульства. Консультуватимуть громадян понад півтора десятка співробітників-офіцерів ЗСУ, відряджених з України.

«На базі центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби. Після оформлення підготовка добровольців проходитиме на полігоні, розгорнутому польською стороною», – розповіли у Міноборони.

Там додали, що Україна займається формою та тиловим забезпеченням легіону, а польська сторона – озброєнням та технікою.

«Після підписання контракту добровольці вирушають на полігон для проходження навчання, яке триватиме 35 днів. Надалі військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, про створення Українського легіону було оголошено 8 липня. До його складу зможуть вступити громадяни України, які перебувають на території ЄС.

Раніше у Міноборони Польщі розповіли, як проходитиме процес формування Українського легіону.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО