США запровадили санкції проти постачальників зброї хуситам

США ввели санкції проти осіб і компаній, які постачають зброю хуситам у Ємен. Під обмеження потрапили китайські компанії, іранський координатор та два нафтові танкери, пов'язані з фінансуванням хуситів.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

За наявною інформацією, під нові санкції потрапила мережа постачання зброї для хуситів. Санкції накладені на компанії з Китаю — «Shenzhen Boyu Imports and Exports Co.», «Shenzhen Jinghon Electronics Limited» та «Shenzhen Rion Technology Co.» — які постачали компоненти подвійного призначення для виробництва ракет і безпілотників.

Крім того, санкції торкнулися іранця Хасана аль-Кухлані, який організовував контрабанду зброї для хуситів, а також двох нафтових танкерів, які брали участь у незаконній торгівлі нафтопродуктами для фінансування хуситських операцій.

У відомстві також стверджують, що судна, які підпали під санкції під прапорами Габона і Островів Кука, здійснювали перевезення іранської нафти, у тому числі для постачання хуситам, а також російських енергоресурсів.

Нагадаємо, раніше США ввели санкції проти російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян рф за участь у кіберзлочинах і відмиванні грошей.

А нещодавно у Британії оштрафували компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення санкцій, які запровадили проти рф у відповідь на її незаконне вторгнення в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО