Іран попереджав лідера «Хезболли» про загрозу його ліквідації Ізраїлем – Reuters

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї попереджав лідера «Хезболли» Хасана Насраллу про необхідність тікати з Лівану за кілька днів до того, як його ліквідував Ізраїль. Тепер Хаменеї «глибоко стурбований» проникненням ізраїльтян до вищих урядових кіл Тегерана.

Про це з посиланням на три джерела повідомляє Reuters.

Високопоставлений іранський чиновник розповів, що одразу після серії вибухів пейджерів «Хезболли» Хаменеї відправив послання, в якому закликав Насраллу виїхати до Ірану: на той момент від розвідки було відомо, що Ізраїль має агентів у «Хезболлі» і планує ліквідацію її лідера.

Однак Насралла був упевнений у своїй безпеці та повністю довіряв своєму найближчому оточенню.

Хаменеї також надіслав лідеру «Хезболли» друге попередження із закликом покинути Ліван, але той наполягав на тому, щоб залишитися в країні.

За словами чиновника, посильним був високопоставлений командувач Корпусу вартових ісламської революції Ірану Аббас Нілфорушан, який перебував із Насраллою у його бункері в момент авіаудару. Він теж загинув.

Як розповів агентству ще один високопосадовець, смерть Насралли спонукала владу Ірану ретельно розслідувати можливе проникнення ізраїльських агентів у служби безпеки. Перевірка особливо зосереджена на тих, хто виїжджає за кордон або має родичів, які мешкають за межами Ірану.

Нагадаємо, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера «Хезболли» Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Повідомлялося, що після ліквідації Насрали Хаменеї помістили у місце з посиленими заходами безпеки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО