Розстріл 16 воїнів ЗСУ на Донеччині: у прокуратурі відзвітували, як просувається розслідування

Правоохоронні органи попередньо встановили особи 16 військовополонених українців, розстріляних окупантами на Покровському напрямку.

Про це повідомив начальник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону.

За його словами, внаслідок цього воєнного злочину загинули бійці двох підрозділів ЗСУ.

«Ми знаємо номери цих підрозділів. Ми вже попередньо встановили дані бійців. Але ми перевіряємо цю інформацію з поваги до їхніх рідних, щоб не помилитись у їхніх прізвищах», – заявив Бєлоусов.

Він додав, що прокуратура вже має інформацію про те, де саме сталася трагедія і який підрозділ окупаційної армії до неї причетний.

Крім того, правоохоронці направили запити міжнародним партнерам, Силам оборони, а також підрозділам розвідки, щоб зібрати якнайбільше інформації про розстріл.

Нагадаємо, 1 жовтня у мережі з'явилася інформація про страту 16 військовослужбовців ЗСУ у районі сіл Миколаївка та Сухий Яр Покровського району. В ОГП уточнили, що це наймасовіший випадок смертної кари українських військовополонених на лінії фронту.

А у вересні у соцмережах з'явилися фото беззбройного українського військовополоненого, вбитого мечем. Інцидент стався у Новогродівці Донецької області, прокуратора розпочала розслідування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО