У Гарріс занепокоєні неправдивими заявами кандидата у віцепрезиденти Волца

Члени команди Камали Гарріс, кандидатки від Демократичної партії на пост президента США, зіткнулися з новими труднощами під час кампанії. Її кандидат на посаду віцепрезидента, Тім Волц, має схильність до некоректних заяв, що змушує їх публічно виправдовуватися за його слова.

Про це пише Politico.

Під час нещодавніх теледебатів на CBS між Волцом та республіканським кандидатом Джей Ді Венсом модератор згадав поїздку Волца до Гонконгу в 1989 році. Протягом років Волц стверджував, що був там під час придушення протестів у Пекіні, але на дебатах він сказав: «Все, що я казав, це що я був там того літа», визнаючи плутанину в датах.

Він також неодноразово називав себе «старшим сержантом у відставці», хоча ніколи не закінчував відповідні курси. Під час кампанії на посаду губернатора Волц також створив хибне враження, що брав участь у бойових діях, коли заявив, що не хоче, щоб зброя, яку він «носив на війні», була доступною громадянам.

Команда Гарріс пояснює ці інциденти як «обмовки».

Волц також має біографічний факт, який часто обговорюють: його арешт у 1995 році за кермування в нетверезому стані. Такі інциденти суперечать створеному образом Волза як «чесної та надійної людини з Середнього Заходу».

Нагадаємо, 2 жовтня у США відбулися дебати кандидатів на посаду віцепрезидента – демократа Тіма Волца та республіканця Джей Ді Венса. 42% глядачів дебатів вважають, що переміг Венс, 41% – за Волца.

А 10 вересня відбулися дебати між Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. За даними експрес-опитування CNN, більше половини глядачів дебатів вважають, що перемогла Гарріс.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО