Трамп готує заяви про «шахрайство» на виборах у разі перемоги Гарріс – ЗМІ

Читать на русском
Дональд Трамп, якщо програє вибори у США, ймовірно, планує звинуватити демократів у фальсифікаціях.
фото Reuters

Кандидат у президенти США Дональд Трамп вже зараз готується до можливого програшу. Він за допомогою публічних заяв, публікацій у Truth Social та понад 100 випереджуючих судових позовів складає підбірку виправдань для невизнання результатів виборів 2024 року, якщо він не переможе.

Про це пише портал AXIOS.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

«Колишній президент, якому у разі програшу загрожує ув'язнення та нові кримінальні процеси, останніми тижнями та місяцями розширив спектр своїх необґрунтованих нападок на процедури голосування в США», – пише видання.

Портал наводить приклади. Так, Трамп вже помилково заявив, що демократи використовують програму голосування за кордоном для експатів та військовослужбовців, щоб обійти «будь-яку перевірку громадянства або посвідчення особи».

На мітингу в Пенсільванії минулого тижня Трамп засудив те, що він назвав «дурною» концепцією голосування за 45 днів до виборів, висунувши теорії змови про свою поразку в вирішальному штаті, що вагається, чотири роки тому.

Крім того, нещодавно Трамп напав на Поштову службу США, назвавши її некомпетентною та ненадійною.

«Мільйони нелегальних мігрантів, які перетнули кордон США під час правління Байдена, є головним питанням кампанії. Їх також використовують для підживлення нових теорій змови про шахрайство на виборах», – додали у виданні.

Раніше цього місяця Трамп зажадав, щоб республіканці в Палаті представників використовували загрозу припинення роботи уряду, щоб вжити заходів, що вимагають підтвердження громадянства для реєстрації для голосування на федеральних виборах.

Ця спроба провалилася, але вона дала Трампу та республіканцям новий привід заявити про фальсифікацію виборів (навіть незважаючи на те, що це вже незаконно та вкрай рідко дозволяє негромадянам голосувати на виборах у США).

Видання робить висновок, що навіть без доказів порушень під час голосування Трамп готується висунути риторичні аргументи на користь того, чому вибори були несправедливими.

Як відомо, колишній президент звинуватив демократів у «шахрайстві», яке нібито проявилося через заміну президента Байдена на віце-президентку Камалу Гарріс у червні.

Президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, Дональд Трамп відмовився від другого раунду дебатів із віце-президентом Камалою Гарріс. Також західні ЗМІ писали, що республіканці розкритикували Трампа через нещодавні образи Харріс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: