Трамп після зустрічі з Зеленським: ми обидва хочемо справедливого завершення війни

Читать на русском
Володимир Зеленський та Дональд Трамп після зустрічі у Нью-Йорку дали перші коментарі ЗМІ. Зокрема, на тему закінчення війни в Україні. Також Зеленський показав Трампу План перемоги.
скріншот з відео

Війна росії з Україною має закінчитися «справедливою угодою». І США і Україна хочуть закінчення цього конфлікту. І ця так звана угода буде укладена в «потрібний час».

Про це заявив кандидат у президенти США Дональд Трамп після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю, 27 вересня, передає Fox News.

Трамп заявив, що «Україна зруйнована» та розкритикував ЗеленськогоДональд Трамп на передвиборчому мітингу у Північній Кароліні зробив нові скандальні заяви про війну в Україні та розкритикував Володимира Зеленського.

«Я не змінився з тієї точки зору, що ми (Трамп і Зеленський – ред.) обидва хочемо, щоб усе закінчилося, і ми обидва хочемо, щоб було укладено справедливу угоду, і вона має бути справедливою. І я думаю, що це відбудеться у потрібний час... Президент (Зеленський – ред.) хоче, щоб усе закінчилося, і він хоче, щоб усе закінчилося якнайшвидше», – сказав Трамп журналістам.

На питання про те, що саме Трамп вважає справедливим, він зазначив, що «поки що рано говорити про це».

«У мене є свої ідеї, і я впевнений, що президент (Зеленський – ред) теж має свої ідеї, але це має бути справедливо», – сказав кандидат у президенти США.

В свою чергу Володимир Зеленський заявив, що потрібно зробити все, щоб чинити тиск і змусити російського диктатора путіна закінчити війну.

«Я думаю, що проблема в тому, що путін вбив так багато людей, і, звичайно, ми маємо зробити все, щоб чинити на нього тиск, щоб він припинив цю війну, а він перебуває на нашій території. Це найважливіше, що потрібно зрозуміти», – заявив Зеленський журналістам.

Він додав, що США – лідер підтримки серед країн, і Україна дуже цінує цю підтримку. Зеленський також запросив Трампа приїхати до України.

«Обов'язково. Це чудова країна», – відповів Трамп, ще декілька днів тому критикуючи Україну та Зеленського.

При цьому він додав, що «занадто багато людей загинуло, дуже багато гарних міст зруйновано. Я бачив такі чудові міста... Я не знаю, як можна відновити їх у колишньому вигляді».

У своєму Telegram Зеленський розповів, що під час зустрічі представив Трампу «план перемоги».

«Дуже змістовна зустріч із Дональдом Трампом. Представив йому План перемоги. Докладно обговорили ситуацію в Україні та наслідки війни для нашого народу. Обговорили багато деталей», – написав він.

За словами президента, в нього і Трампа «є спільний погляд на те, що війна в Україні має бути зупинена. Путін не може перемогти».

Нагадаємо, сьогодні відбулася зустріч Зеленського та Трампа. Незадовго до неї Трамп заявляв, що США мають «вийти» з війни в Україні у разі його перемоги на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: