Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, доки буде на посаді

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти членства України в НАТО та заявив, що Захід хоче війни в Україні і продовжує її лише тому, щоб «поставити росіян на коліна».

Про це повідомляє видання Pravda.

Фіцо заявив, що згоден з членством України в Євросоюзі, навіть якщо це, за його словами, «перекрита дорога» ще на кілька років, але він проти того, щоб Україна стала членом НАТО. Прем'єр-міністр акцентує увагу на тому, що членство має бути ратифіковане всіма державами НАТО.

«Поки я буду прем’єр-міністром Словацької Республіки, я керуватиму депутатами, яких я, як голова партії, тримаю під політичним контролем, щоб вони ніколи не погоджувалися на членство України в НАТО», - заявив прем'єр-міністр Словаччини.

Фіцо також повторив своє попереднє твердження, що членство України в Альянсі може стати приводом для початку третьої світової війни.

Крім того, посадовець вкотре наголосив на тому, що Захід хоче війни в Україні. За його словами, війна триває лише тому, що її підтримує Захід, щоб «поставити росіян на коліна».

«Існує військовий конфлікт у країні, яка є сусідом Словаччини, де справді вбивають слов'ян і де Європа суттєво підтримує це вбивство», - заявив Фіцо. Також, на його думку, конфлікт неможливо вирішити військовим шляхом.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Словаччини заявив про бажання поновити «нормальні» відносини з росією після закінчення війни в Україні.

Також раніше повідомлялось, що прем’єр Словаччини Фіцо планує переконати Україну не припиняти транзит газу після 2024 року. За його словами, Словаччина підтримує євроінтеграцію України і розраховує на дружні кроки з боку Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО