У Полтаві між офіцером ТЦК та популярним блогером сталася сутичка, поліція розслідує справу

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо конфлікту офіцера ТЦК та блогера Ніколаса Карми.

Про це повідомила Національна поліція в Facebook.

У неділю, 6 жовтня, правоохоронці повідомили про інцидент між двома чоловіками та блогером Ніколасом Кармою. Про випадок вони довідались з місцевих пабліків, й згодом встановили учасників конфлікту. Наразі проводять слідчі дії.

За версією блогера, під час запису інтерв’ю до нього підійшли чоловіки та запитали про його ставлення до Збройних сил України, а потім почали погрожувати пістолетом. У поліції зазначили, що зброю вже вилучити та направили на експертизу.

«Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі», – додають у дописі.

Згодом стало відомо, що питання Кармі ставив начальник районного ТЦК Олександр Логвиненко. У Полтавському обласному ТЦК та СП повідомили, що блогер застосував до офіцера силу, тому один з військових дістав небойову зброю.

«Він помітив чоловіка, який підходив до жінок та задавав їм різні провокативні питання. У свою чергу, він також вирішив підійти та задати два простих питання – ставлення до ЗСУ та до військової служби. При цьому він повідомив, що є офіцером ЗСУ. На відео це все є. Потім він відійшов. Ніякого конфлікту з боку офіцера не було. Але блогер підбіг до нього зі спини, вхопив за плече та почав конфліктувати відверто, застосовуючи при цьому заходи фізичного впливу», – пояснив речник ТЦК Роман Істомін.

Нагадаємо, 4 вересня у Луцьку затримали чоловіка, який напав на пост охорони Луцького територіального центру комплектування.

Раніше розповідали, що в ніч на 27 серпня під час комендантської години стався озброєний напад на пост охорони Луцького територіального центру комплектування. У результаті чого був поранений старший солдат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО