Реалізація передвиборчих обіцянок Трампа підвищить держборг США вдвічі більше, ніж Гарріс – дослідження

Реалізація передвиборних обіцянок Дональда Трампа збільшить державний борг США на 7,5 трлн доларів, тоді як обіцянок Камали Гарріс – на 3,5 трлн. В обох випадках політика кандидатів у президенти призведе до нових запозичень на трильйони доларів.

Про це йдеться у дослідженні безпартійного Комітету за відповідальний федеральний бюджет (CRFB), повідомляє Washington Post.

Трамп закликав продовжити податкові пільги 2017 року, що додасть понад 5 трлн доларів за 10 років до державного боргу США у розмірі 35,7 трлн. Його план зі скасування податків на понаднормові, допомогу із соціального забезпечення та чайові додасть ще 3,6 трлн доларів боргу. А його заклик до загальнонаціональної кампанії із затримання та депортації нелегальних іммігрантів коштуватиме 350 млрд доларів.

Загалом у ході дослідження організація з'ясувала, що політика Трампа призведе до збільшення державного боргу США на 7,5 трлн доларів – це більш ніж удвічі перевищує пропозиції Гарріс.

Згідно з дослідженням, Гарріс додасть 3 трлн доларів до боргу, продовживши податкові пільги 2017 року для тих, хто заробляє менше 400 тисяч на рік, та 1,35 трлн за рахунок значного розширення дитячого податкового кредиту та податкового кредиту на зароблений дохід.

«Незважаючи на те, що наша фінансова ситуація справді нездорова, у нас є два кандидати, чиї пропозиції, якщо розглядати їх комплексно, швидше погіршать ситуацію, ніж покращать її, з помітною відмінністю в тому, що колишній президент Трамп її значно погіршить», – заявила виданню президентка Комітету Майя МакГінес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гарріс отримує рекордні пожертвування і вже витрачає на передвиборчу кампанію на 5 млн доларів на день більше, ніж республіканець Дональд Трамп.

Крім того, за інформацією ЗМІ, Трамп уже зараз готується до можливої поразки на президентських виборах. За допомогою публічних заяв, публікацій у Truth Social та понад 100 випереджуючих судових позовів він складає докладний каталог виправдань для невизнання результатів виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО