У Литві розпочалися масштабні навчання за участю країн НАТО

У Литві з 7 жовтня стартують міжнародні військові навчання «Залізний вовк-2024-II». Вони триватимуть 10 днів. Військові відпрацьовуватимуть планування та проведення наступальних та оборонних операцій.

Про це йдеться у заяві Збройних сил Литви, повідомляє ЄП.

Навчання відбуватимуться на полігоні імені генерала Сільвестраса Жукаускаса. У них візьмуть участь понад 3200 литовських та союзних військовослужбовців та 700 одиниць військової техніки.

Окрім литовських військових, у навчаннях візьмуть участь представники Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів та Німеччини.

Військові відпрацьовуватимуть планування та проведення наступальних та оборонних операцій вдень та вночі, а також взаємодію між підрозділами.

Литовців попередили про пересування дорогами військової техніки у зв'язку з навчаннями.

Зазначимо, що навчання «Залізний вовк» проводяться щорічно навесні та восени для оцінки боєздатності батальйонів, що входять до складу піхотної бригади «Залізний вовк», та повної інтеграції бойової групи передової присутності НАТО.

Нагадаємо, Україна у вересні вперше приєдналася до навчань НАТО щодо протидії дронам. Також повідомлялося, що росія та Білорусь знову проведуть спільні військові навчання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО