Викрито схему розкрадання понад 30 млн гривень у міськраді Дніпра

Правоохоронці викрили схему розкрадання коштів з бюджету Дніпра. Щонайменше 34 млн грн привласнили троє власників місцевих рекламних агентств, які діяли у співпраці з чиновниками міськради.

Про це повідомила пресслужба СБУ 8 жовтня.

Схема полягала у тому, що тендери на SMM, рекламу та висвітлення діяльності Дніпровської міськради вигравали «свої підприємці».

Таким чином, вони привласнили майже третину із загальної суми у 123 млн грн, які міськрада заклала на власну популяризацію протягом 2021-2023 років.

За даними слідства, тендери вигравали ФОП із завищеними цінами, причому вони не мали жодного відношення до маркетингової діяльності. Щоб реалізувати злочин, посадовці міськради вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

Після перерахування суми на баланс підприємців учасники схеми обговорювали їх та ділили між собою, а реальні послуги рекламодавців купували за мінімальною вартістю.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів вилучено мобільні телефони, обладнання, банківські картки та чорнову документацію.

Наразі десятьом учасникам оборудки повідомлено про підозру за двома статтями ККУ:

  • створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній;

  • присвоєння, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем особливо великих розмірах, вчинене злочинної організацією.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, начальницю МСЕК у Хмельницькій області арештували з можливістю застави. Також повідомлялося, що НАЗК проведе повторну перевірку декларації голови Хмельницької МСЕК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО