ВАКС засудив ексголову Нікопольської райдержадміністрації

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими колишнього виконувача обов'язків голови однієї з місцевих районних державних адміністрацій Дніпропетровської області, приватного підприємця та інженера-землевпорядника. Їм призначили по 7 років колонії кожному.

Про це повідомляє пресс-служба ВАКС.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексголову Нікопольської районної державної адміністрації Геннадія Зиміна, інженера-землевпорядника Віктора Селіна та підприємця Тетяну Гілку.

«9 жовтня 2024 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок та визнала винуватими колишнього виконуючого обов’язки голови однієї з місцевих районних державних адміністрацій Дніпропетровської області, приватного підприємця та інженера-землевпорядника, які за допомогою підроблених документів розтратили грошові кошти місцевого бюджету у особливо великому розмірі, також приватного підприємця було визнано винною у вчиненні фінансової операції з «відмивання» цих коштів. Осіб визнано винуватими у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України», – йдеться в рішенні.

Судом кожному з обвинувачених призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією половини належного на праві власності майна та позбавленням права займати певні посади та займатися певною діяльністю строком на 3 роки та на 1 рік.

Також до Зиміна, Селіна та Гілки застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням на них додаткових обов'язків.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд засудив до ув'язнення сумського суддю. Також суд вдруге засудив до колонії екснардепа Руслана Сольвара.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО