Хакери ГУР атакували навчальні заклади рф, які готують операторів дронів – ЗМІ

Фахівці ГУР Міноборони влаштували кібератаку на мережеву інфраструктуру Північно-Кавказького федерального університету, який готує операторів БПЛА, фахівців із цифрового зв'язку, інженерів та фізиків.

Про це з посиланням на джерело в ГУР повідомляє Суспільне.

За словами джерела, університет забезпечує діяльність одразу низки навчальних закладів у кількох регіонах росії, у тому числі семи інститутів.

Зокрема, було атаковано 11 вебсайтів, понад 7 тисяч службових ПЕОМ, 135 серверів та файлових сховищ.

«В результаті операції було вражено внутрішню інформаційну інфраструктуру об'єкта, знищено цільові ресурси противника (вебсайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайтів», – сказав він.

Крім того, за словами джерела, для «прикриття заходів основного напряму ураження» здійснено серію кібератак на ряд цільових інтернет-ресурсів та файлових сховищ організацій росії.

«Після отримання доступу до мережевої інфраструктури ворога на уражених вебресурсах було опубліковано агітаційну листівку на підтримку наступальних операцій ЗСУ», – додало джерело.

Нагадаємо, нещодавно кіберфахівці ГУР паралізували роботу Ростелекому та ключових банків рф. Також українські хакери атакували пов'язаний із ФСБ центр.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО