Економічне бронювання: Веніславський заявив про відсутність голосів у Раді

Нардеп, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що не бачить достатньої кількості голосів у парламенті для прийняття економічного бронювання.

Про це Веніславський розповів у інтерв'ю Radio NV.

«На сьогодні я не бачу, що в парламенті є достатня кількість голосів для підтримки такого економічного бронювання. Тому що це ще один водорозділ між тими, хто має гарну роботу, хто має гроші, і тими, хто таких грошей не має», - заявляє нардеп.

При цьому, він відповів на питання, чи вже«похована» ідея про економічне бронювання в Україні.

«Я не думаю, що ми її повністю поховали. Це питання дуже дискутивне. Воно безпосередньо корелюється з тими мільйонами, які заробляють на тіньових схемах. І одна з пропозицій перевести це в легальне русло — щоб люди, які хочуть відкупитися, вони мали можливість отримати (високооплачувану - ред.) роботу з відповідними відрахуваннями до бюджету. І це альтернатива (позбавлення - ред.) від цих тіньових схем», - відповів член парламенту.

Веніславський також назвав популістськими заяви, які лунали при підготовці закону про мобілізацію, щодо введення чітких термінів служби для військових.

«Дискутувалося про 12 місяців на передньому краї, 18, потім в кінці – про 36 місяців. Але після звернення в закритих режимах головнокомандувача Збройних сил, начальника Генерального штабу, міністра оборони, для всіх колег з різних фракцій було надано інформацію про те, скільки сил концентрує ворог, скільки сил є в нас. І в таких умовах приймати на той час якісь строкові рамки для можливості звільнення з військової служби, було точно загрозою національній безпеці», – сказав він.

Згідно зі словами нардепа, саме тому в перехідних положеннях закону Верховна Рада рекомендувала Кабінету міністрів розробити і внести на розгляд парламенту відповідний законопроєкт про чіткі строки служби.

«Але, знову ж таки, з того часу ми маємо в закритих режимах отриману інформацію від Головного управління розвідки, від Служби зовнішньої розвідки, від прикордонної розвідки, від інших представників сектору безпеки і оборони, що російська федерація постійно нарощує чисельність своїх збройних сил», – сказав Веніславський.

Нагадаємо, раніше у міністерстві прогнозували, що економічне бронювання може запрацювати у жовтні-листопаді. За словами міністерки Юлії Свириденко, воно може принести 100 млрд гривень додаткових надходжень до бюджету.

Прем'єр Денис Шмигаль також казав, що Кабмін разом із бізнесом та військовими експертами напрацьовує поправки до параметрів економічного бронювання. Незабаром вони повноцінно запрацюють.

Раніше у Раді пояснили, навіщо потрібен аудит заброньованих від мобілізації.

А нещодавно Кабмін запровадив нову норму щодо бронювання українців від мобілізації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО