У МОЗ провели зустріч з головами МСЕК на тлі корупційних скандалів

У п'ятницю, 11 жовтня, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та представники СБУ провели зустріч з керівниками МСЕК на тлі корупційних скандалів.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та представники СБУ закликали до жорсткої реакції на випадки корупції при наданні неправомірного статусу інвалідності для уникнення мобілізації.

Правоохоронці повідомили, що з початку року було викрито 77 осіб, причетних до корупції в МСЕК, та виявлено 7 злочинних угруповань серед представників комісій.

МОЗ підкреслило, що всі, хто допомагає ухилянтам, повинні понести відповідальність. Спільно з правоохоронними органами вже перевірено близько 19 тисяч медико-експертних справ, результати чого вже висвітлюються в ЗМІ через повідомлення про затримання та підозри.

Також продовжуються реформи МСЕК, зокрема впровадження цифровізації процесів, щоб забезпечити прозорість та запобігти зловживанням. Крім того, пропонуються зміни, які включають проведення експертиз у кластерних лікарнях, електронні направлення та нові критерії для призначення експертиз, з обов'язковим використанням ЕСОЗ для прийняття рішень.

Нагадаємо, 4 жовтня співробітники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагаченні. У них вдома знайшли 6 млн доларів готівки, прикраси, брендові речі. Під час обшуків жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйона доларів.

5 жовтня керівниці МСЕК у Хмельницькій області повідомили про підозру, а згодом Печерський районний суд Києва обрав чиновниці запобіжний захід.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО