Північна Корея передає особовий склад у військо окупантів – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея постачає росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил.

Про це український лідер заявив у своєму зверненні.

Згідно з його словами, росія нарощує союзництво з Північною Кореєю. Українські військові наразі потребують більшої підтримки від партнерів.

«Ми бачимо, що нарощується союзництво між росією й такими режимами, як у Північній Кореї. Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта. Очевидно, що в таких умовах наші відносини з партнерами потребують розвитку. Фронт потребує більшої підтримки», - наголосив Зеленський.

Президент наголосив, що коли Україна говорить про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил - це не просто перелік військових засобів.

«Це про збільшення тиску на агресора, який буде для росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. І це про недопущення більшої війни», - зауважив глава держави.

Як відомо, в Україні на боці армії рф воюють декілька тисяч солдатів з Північної Кореї. Ще частина військовослужбовців проходить навчання в росії.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що Північна Корея направила своїх військових інженерів до росії, щоб допомагати окупаційним військам запускати ракети свого виробництва по території України.

Також у Центрі протидії дезінформації заявляли, що військові КНДР на Донеччині супроводжують зброю для росіян і фіксують її несправність.

Сама Північна Корея поки що не оголошувала, що направить війська для підтримки війни росії проти України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО