Поруч із місцем проведення мітингу Трампа в Каліфорнії заарештували озброєного чоловіка

У Коачеллі, штат Каліфорнія (США), неподалік місця проведення передвиборного мітингу республіканця Дональда Трампа заарештували чоловіка зі зброєю в автомобілі.

Про це повідомляє NBC News.

Секретна служба та ФБР розслідують інцидент. Але, як повідомило джерело у правоохоронних органах, справа не розглядається як замах на кандидата у президенти.

«Секретна служба США оцінює, що інцидент не вплинув на захисні операції, і колишній президент Трамп не наражався на жодну небезпеку. Хоча на даний момент федеральний арешт не здійснено, розслідування продовжується», – заявив прокурор Мартін Естрада.

Шериф округу Ріверсайд Чад Б'янко розповів на пресконференції, що чоловіка, про якого йдеться, було зупинено близько 17:00 за місцевим часом у суботу на контрольно-пропускному пункті перед в’їздом на парковку поруч з місцем проведення мітингу. Помічник шерифа помітив, що у автомобіля був «явно підроблений номерний знак».

За словами Б'янка, співробітники поліції виявили дві незареєстровані одиниці вогнепальної зброї — дробовик та заряджений пістолет — та «кілька коробок із боєприпасами».

Ім'я зупиненого чоловіка – Вем Міллер, йому 49 років, він із району Лас-Вегаса. Його затримали за підозрою у носінні зарядженої вогнепальної зброї та зберіганні магазину великої ємності, але пізніше відпустили.

Нагадаємо, в ході передвиборчої кампанії на Дональда Трампа було скоєно два замахи.

15 вересня поряд з гольф-клубом Трампа сталася стрілянина. Співробітники Секретної служби помітили людину зі зброєю поряд із полем для гольфу та відкрили вогонь. Підозрюваного Раяна Раута було затримано. Пізніше з'ясувалося, що він залишив записку, в якій йшлося про намір вбити колишнього президента.

13 липня у Трампа стріляли під час передвиборного мітингу у Пенсильванії. Він був поранений у вухо.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО