Іран не хоче продовження непрямих переговорів зі США – ЗМІ

Іран не бачить жодних підстав для продовження непрямих переговорів зі Сполученими Штатами, доки не буде розв’язано кризу на Близькому Сході.

Про це повідомляє AFP.

Згідно з інформацією видання, у червні Тегеран зазначав, що веде непрямі переговори з Вашингтоном через Оман. Офіційні особи з Ірану і США обговорювали «те, як уникнути ескалації регіональних атак».

«Наразі ми не бачимо жодних підстав для цих переговорів, доки не подолаємо нинішню кризу», - заявив журналістам міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі у понеділок, 14 жовтня.

Згідно з його словами, переговори зі США були припинені «через специфічні умови регіону».

У столиці Оману Маскаті Арагчі зустрівся з одним із ватажків хуситів та провів переговори зі своїм оманським колегою Бадром Альбусаїді щодо подій у Лівані й Газі та закликав до «негайного припинення» конфлікту.

Вондночас, міністерство закордонних справ Оману заявило, що обидва посадовці домовилися про «використання дипломатії як важливого інструменту для вирішення суперечок і конфліктів» у регіоні.

Як відомо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив Сполученим Штатам, що ЦАХАЛ готові завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах Ірану.

Нагадаємо, нещодавно Іран пригрозив союзникам США в Перській затоці і на Близькому Сході завдати по них удару, якщо з їхньої території буде здійснено атаку.

Напередодні США запровадили санкції проти Iрану через атаки на Iзраїль.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО