Трамп відмовився відповісти, чи спілкувався він з путіним після завершення президентського терміну

Колишній президент США Дональд Трамп ухилився від відповіді на питання про те, чи розмовляв він із володимиром путіним після закінчення своєї каденції. Водночас, він зазначив, що було б «розумно» зробити це.

Питання Трампу ставив головний редактор Bloomberg.

З уривка книги журналіста Washington Post Боба Вудворда стало відомо, що Трамп міг спілкуватися з путіним під час семи приватних телефонних дзвінків після того, як залишив Білий дім у січні 2021 року.

«Ну, я не коментуватиму це. Але я скажу вам, що якби я це зробив, то це було б розумно. Якщо я дружелюбний з людьми, якщо я маю стосунки з людьми, це добре, а не погано», – сказав Трамп.

Нагадаємо, минулого року Трамп відмовився назвати путіна воєнним злочинцем. На його думку, путін – «розумний хлопець», який «робив величезну помилку». Трамп також неодноразово говорив, що російський диктатор не вторгся б до України, якби він був президентом.

Нещодавно кандидат у президенти заявив, що зупинити путіна здатне значне зниження ціни на енергоносії: за його словами, росія не зможе продовжувати війну, якщо нафта коштуватиме 40 доларів за барель.

У вересні Трамп зустрічався із президентом Володимиром Зеленським. Після переговорів він сказав, що війна має закінчитися «справедливою угодою».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО