На Волині відбулися масові обшуки у лікарнях, МСЕК, ВЛК і районних та міських ТЦК

У Луцьку двох чоловіків підозрюють у організації схеми ухиляння від мобілізації. В рамках слідства відбулися понад 20 обшуків у лікарнях, МСЕК, військово-лікарських комісіях (ВЛК) та районних та міських ТЦК.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони 16 жовтня.

За даними слідства, підозрювані отримували гроші від військовозобов'язаних за виготовлення документів, на підставі яких вони могли уникнути мобілізації. З однієї людини брали 9 тисяч доларів та обіцяли вплинути на медиків та службовців ТЦК для «формування фіктивної історії хвороби».

За даними Служби безпеки України у Волинській області, підозрювані використовували особисті зв'язки у волинських лікарнях, Луцькій міській МСЕК та ТЦК та СП у Волинській області.

Під час понад 20 обшуків будинку у підозрюваних, у службових кабінетах медичних закладів, МСЕК, ВЛК та ТЦК слідчі вилучили понад 60 тисяч доларів, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, чорні записи та готові медичні довідки.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи. Крім того, перевіряється причетність до схеми інших осіб.

Нагадаємо, начальницю МСЕК у Хмельницькій області Тетяну Крупу, у якої вдома знайшли майже 6 млн доларів, заарештували з можливістю застави. Також у неї знайшли значні суми у польському банку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО