На Хмельниччині виявили ще одну схему для ухилянтів

На Хмельниччині затримали чоловіка, якого підозрюють в організації корупційної схеми ухиляння від мобілізації. За свої послуги він брав 200 000 гривень.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції у четвер, 17 жовтня.

Так, мешканець Хмельницької області допомагав чоловікам призовного віку набувати статусу «непридатного».

Свої «послуги» він оцінював більше ніж у 200 000 гривень – за таку суму він обіцяв вплинути на посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення питання щодо оновлення даних та надалі визнання «клієнтів» непридатними до служби у ЗСУ.

Правоохоронці вилучили у нього 5000 доларів, отримані як неправомірну вигоду.

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 160 000 гривень застави, йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Нагадаємо, 4 жовтня співробітники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу та її сина на незаконному збагаченні. У них удома знайшли 6 млн доларів готівки, прикраси, брендові речі. Під час обшуків жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйона доларів.

7 жовтня Крупу заарештували з можливістю внесення застави. У НАЗК заявили, що проведуть повторну перевірку декларації голови Хмельницької МСЕК.

А днями з'явилася інформація, що 50 прокурорів на Хмельниччині оформили групу інвалідності, ймовірно, за допомогою голови МСЕК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО