Єврорада оголосила про фактичне призупинення процесу вступу Грузії до ЄС

Єврорада оголосила про фактичне призупинення вступу Грузії до Європейського Союзу.

Про це йдеться у відповідному документі, опублікованому на сайті Євроради.

В документі підтверджується, що ЄС підтримує прагнення грузинського народу до європейської інтеграції, проте разом з тим висловлюється «серйозне занепокоєння» щодо політичних дій уряду Грузії, які суперечать цінностям і принципам ЄС.

«Європейська Рада нагадує, що такий курс ставить під загрозу європейський шлях Грузії і де-факто зупиняє процес вступу до ЄС. Вона закликає Грузію провести демократичні, всеосяжні і стійкі реформи відповідно до основних принципів європейської інтеграції. Європейська Рада продовжуватиме уважно стежити за розвитком ситуації», – зазначають в документі.

У Єврораді також наголошують на важливості вільних і чесних парламентських виборів, відповідно до міжнародних стандартів.

Нагадаємо, Європейський союз призупинив процес приєднання Грузії до блоку після ухвалення закону про «іноземних агентів». ЄС також заморозив 30 млн євро, призначених на підтримку Грузії у сфері оборони.

А у липні прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що країна зможе повернутись на демократичний шлях та до 2030 року буде набагато більше готова до євроінтеграції, ніж інші кандидати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО