США заморозили майже 100 млн доларів для Грузії через антидемократичні дії влади

Читать на русском
Сполучені Штати призупиняють допомогу грузинському уряду на суму понад 95 мільйонів доларів.
Фото: The New York Times

Сполучені Штати призупиняють допомогу грузинському уряду на суму понад 95 мільйонів доларів.

Про це повідомив держсекретар Ентоні Блінкен, його цитує пресслужба Держдепу США.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

За його словами, нещодавні «антидемократичні дії та неправдиві заяви» уряду Грузії несумісні з нормами членства в ЄС та НАТО.

«Хоча ми зупиняємо нашу допомогу уряду Грузії через ці дії, Сполучені Штати продовжать надавати допомогу програмам та заходам, які приносять користь народу Грузії шляхом зміцнення демократії, верховенства закону, незалежних ЗМІ та економічного розвитку», – наголосив він.

Блінкен також заявив, що протягом останніх 30 років США виділили на допомогу Грузії понад 6,2 млрд доларів. У Вашингтоні додали, що Штати залишаться вірними грузинському народу та його євроатлантичним устремлінням.

Нагадаємо, ЄС призупинив процес приєднання Грузії до блоку після ухвалення закону про «іноземних агентів».

Закон було підписано 3 червня після того, як парламент Грузії подолав вето президентки Саломе Зурабішвілі. Крім того, 27 червня парламент ухвалив у першому читанні законопрєкт «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх» та поправки до 18 законів, що обмежують права ЛГБТ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: