У Кремлі прокоментували інформацію про участь солдатів КНДР у війні проти України

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков назвав «суперечливою» інформацію про відправку до росії північнокорейських військових для участі у війні проти України.

Його заяву на брифінгу цитує ТАРС.

«Ми бачимо багато суперечливої інформації, південні корейці заявляють одне, потім Пентагон заявляє, що вони не мають підтвердження таким висловлюванням, тому багато суперечливої інформації. Напевно, так до неї і треба ставитись», – заявив Пєсков.

При цьому прессекретар російського диктатора стверджує, що відносини росії та Північної Кореї не повинні «викликати стурбованості, оскільки їхні дії не спрямовані проти третіх країн».

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході росії. За його словами, до листопада вони будуть готові до участі у бойових діях проти України.

Південна Корея підтвердила відправлення військ КНДР до росії. Її розвідка повідомляє, що відправлено 12 тисяч солдатів, включаючи підрозділ спецназу. Супутник зафіксував пересування військових із Північної Кореї до російського Владивостока.

Водночас у НАТО та США все ще немає підтверджень участі солдатів КНДР у війні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО