Затримано агента ФСБ, який готував ракетні удари по Кіровоградщині

Служба безпеки затримала агента росіян у Кропивницькому. Він передавав ФСБ рф місця базування та маршрути руху Сил оборони.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 21 жовтня.

За даними контррозвідки, шпигуна цікавили вогневі позиції ППО та розташування логістичних складів українських військ.

Щоб отримати розвіддані, зрадник об'їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ. У разі виявлення військових об'єктів він мав сфотографувати або зняти їх на відео, а потім прив'язати координати до гугл-карт.

Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону в обхід української ППО.

Також фігурант відстежував час та місце переміщення військових колон, що рухалися у напрямку передової. Для конспірації зловмисник постійно змінював маршрути розвідувальних вилазок під проводом прогулянок.

Служба безпеки затримала чоловіка, коли він проводив розвідку поблизу військового об'єкту.

Слідчі повідомили йому про підозру в державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по захисникам Харкова. Також агентку російської ФСБ затримали під час спроби втечі з України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО