У Полтавському ТЦК заявили про суїцид військовозобов'язаного на збірному пункті

На Полтавщині в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних виявили тіло чоловіка з «явними ознаками» самогубства. Інцидент стався 21 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі обласного ТЦК.

«21 жовтня в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних було виявлено тіло чоловіка з явними ознаками того, що він сам вкоротив собі віку. Слідів насилля виявлено не було. На місце події відразу було викликано правоохоронців, які розпочали слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

У ТЦК розповіли, що військовозобов'язаного доставила поліція, оскільки він перебуває у розшуку.

Він відмовився проходити військово-лікарську комісію, за цим фактом готувалося повідомлення до поліції про скоєння ним кримінального злочину за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації). При цьому раніше громадянин уже був судимий за цією статтею: йому дали три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні.

«Жодного фізичного чи психологічного тиску на військовозобов'язаного не здійснювалося – він очікував на збірному пункті, доки будуть оформленні усі документи. За даним фактом правоохоронними органами порушено кримінальну справу», – заявили у ТЦК.

Нагадаємо, у травні було два випадки смерті військовозобов'язаних у ТЦК у Кривому Розі та Закарпатській області.

Раніше у Міноборони роз'яснили, що представники ТЦК не мають права затримувати громадян. Право на адміністративне затримання та доставку військовозобов'язаних до ТЦК мають лише поліцейські.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО