У Полтаві між офіцером ТЦК та популярним блогером сталася сутичка, поліція розслідує справу

Читать на русском
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо конфлікту офіцера ТЦК та блогера Ніколаса Карми.
Instagram

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо конфлікту офіцера ТЦК та блогера Ніколаса Карми.

Про це повідомила Національна поліція в Facebook.

У неділю, 6 жовтня, правоохоронці повідомили про інцидент між двома чоловіками та блогером Ніколасом Кармою. Про випадок вони довідались з місцевих пабліків, й згодом встановили учасників конфлікту. Наразі проводять слідчі дії.

За версією блогера, під час запису інтерв’ю до нього підійшли чоловіки та запитали про його ставлення до Збройних сил України, а потім почали погрожувати пістолетом. У поліції зазначили, що зброю вже вилучити та направили на експертизу.

«Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі», – додають у дописі.

Згодом стало відомо, що питання Кармі ставив начальник районного ТЦК Олександр Логвиненко. У Полтавському обласному ТЦК та СП повідомили, що блогер застосував до офіцера силу, тому один з військових дістав небойову зброю.

«Він помітив чоловіка, який підходив до жінок та задавав їм різні провокативні питання. У свою чергу, він також вирішив підійти та задати два простих питання – ставлення до ЗСУ та до військової служби. При цьому він повідомив, що є офіцером ЗСУ. На відео це все є. Потім він відійшов. Ніякого конфлікту з боку офіцера не було. Але блогер підбіг до нього зі спини, вхопив за плече та почав конфліктувати відверто, застосовуючи при цьому заходи фізичного впливу», – пояснив речник ТЦК Роман Істомін.

Нагадаємо, 4 вересня у Луцьку затримали чоловіка, який напав на пост охорони Луцького територіального центру комплектування.

Раніше розповідали, що в ніч на 27 серпня під час комендантської години стався озброєний напад на пост охорони Луцького територіального центру комплектування. У результаті чого був поранений старший солдат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: