Зеленський озвучив передумову для завершення гарячої фази війни з рф

Взаємне припинення ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури може стати першим кроком на шляху до завершення гарячої фази бойових дій, зокрема, і для переговорів щодо завершення війни.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю Financial Times.

Як зазначив український лідер, коли йдеться про енергетику та свободу судноплавства, досягнення результату в цих питаннях було б сигналом того, що країна-агресорка, можливо, готова припинити війну.

Зеленський вважає, що якщо Москва та Київ домовляться припинити удари по об'єктах інфраструктури, це стане значним кроком на шляху до деескалації конфлікту.

«Ми побачили під час першого Саміту миру, що може бути ухвалено рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не нападаємо на їхню енергетичну інфраструктуру, вони не атакують нашу. Чи може це призвести до кінця гарячої фази війни? Я думаю, що так», - сказав глава держави.

Також Зеленський заявив, що Україна у розмовах із західними партнерами порушує зараз питання гарантій безпеки, включаючи НАТО.

«У всіх дискусіях ми зараз піднімаємо питання гарантій безпеки, і найсильнішим із них є НАТО», - додав президент.

Як відомо, наступний мирний саміт, присвячений питанню завершення війни росії проти України, має відбутися у листопаді.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив готовність розпочати прямі переговори з путіним щодо припинення війни в Україні.

Раніше президент Зеленський озвучив бажані терміни завершення війни із російською федерацією.

А напередодні стало відомо, що Обʼєднані Арабські Емірати готові докласти зусиль заради якомога швидшого припинення війни проти України. Про це заявив президент ОАЕ після зустрічі із російським диктатором володимиром путіним.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО