Зеленський озвучив бажані терміни завершення війни з рф

Читать на русском
Україна хотіла б завершити війну з росією не пізніше 2025 року і більше ніколи не стикатися з подібною агресією.
president.gov.ua

Українська сторона хоче завершити війну, яку розпочав російський диктатор володимир путін, якнайшвидше. І бажано, не пізніше ніж у 2025 році.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільного з канцлером Німеччини Олафом Шольцем спілкування зі ЗМІ у п'ятницю, 11 жовтня.

Наступний тиждень може стати позитивним для нашого бачення закінчення війни – ЗеленськийНа зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн планують досягти з партнерами спільного бачення того, як має закінчитись війна.

«Сьогодні я представлю Олафу план як, на нашу думку, змусити росію до миру, тобто як завершити цю війну. Хотілося б не пізніше, ніж наступного, 2025 року, і гарантувати неповторення агресії», – заявив Зеленський.

Він наголосив, що розроблений план спрямований на посилення позицій України.

«Цей план є мостом до проведення результативного Саміту миру, який справді поставить крапку у війні. Тобто, цей план не на заміну нашій мирній ініціативі, а щоб саме посилити позиції України заради наближення до миру. Ми можемо зробити це у взаємодії – всі наші партнери», – зазначив президент.

Зеленський додав, що Україна розраховує і на підтримку Німеччини.

Заяви для ЗМІ Володимира Зеленського та Федерального канцлера Німеччини Олафа ШольцаОфіс Президента України

Нагадаємо, Володимир Зеленський вже представив план перемоги Байдену, Стармеру та Мелоні. Також президент раніше заявив, що російська Курщина входить до плану перемоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: