Затримано адміністраторів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію

Правоохоронці затримали 19 адміністраторів та дописувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ 25 жовтня.

Повідомляється, що фігуранти знімали провокаційні стрими та розповсюджували фейкові повідомлення про українських військових, зокрема представників ТЦК. Для поширення контенту вони адміністрували десятки груп у Telegram.

На Хмельниччині викрили одразу 14 осіб, які публічно закликали військовозобов'язаних ухилятися від мобілізації. Зокрема вони публікували місця перебування та маршрути переміщення представників ТЦК та Нацполіції.

У Києві викрито чотирьох жителів столиці, які публікували в чатах Telegram геолокації мобільних блокпостів на території Київської області. Для маскування своїх дій зловмисники створювали анонімні облікові записи під вигаданими нікнеймами.

У Вінницькій області судитимуть 30-річного ухилянта, який крім того, що сам ховався від призову, ще й агітував на своєму Telegram-каналі наслідувати його приклад.

Правоохоронці вже повідомили п’ятьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі планується повідомити про підозру іншим фігурантам. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що у Telegram поширюють небезпечні повідомлення нібито від «Резерв+». Сьогодні стало відомо, що в одній із областей України планується посилити мобілізаційні процеси.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО