Бронювання від мобілізації частково відновили: деталі

Уряд 25 жовтня погодив часткове відновлення бронювання військовозобов’язаних. Водночас аудит про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які були ухвалені в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть безперешкодно подовжити термін бронювання на аналогічний термін. Таке протокольне рішення за пропозицією першого заступника Міністра оборони погоджено на засіданні Уряду 25 жовтня», – йдеться у повідомленні.

За словами уряду, це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки.

Проте перевірка рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які були ухвалені в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада. Аудит запровадили через різке зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників.

«Це зроблено в інтересах посилення обороноздатності держави та для недопущення зловживань», – додають у дописі.

За результатом аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та, чи носять вони потенційно корупційний характер.

Нагадаємо, 20 жовтня стало відомо, що бронювання працівників від мобілізації у «Дії» закрили до 15 листопада.

Також писали, що до 15 листопада в Україні проведуть аудит підприємств, які мають статус критичних і отримали його від органів місцевого самоврядування. Якщо підприємство визнають «некритичним для держави», питання щодо бронювання буде переглянуто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО