Магучіх стала найкращою легкоатлеткою року у Європі

Українська спортсменка Ярослава Магучіх отримала звання найкращої легкоатлетки Європи у 2024 роцi від European Athletics Awards.

Про це стало відомо з прямої трансляції нагородження «Спортсмен року 2024».

23-річну українську спортсменку Ярославу Магучіх було визнано найкращою легкоатлеткою року у Європі. Серед інших претенденток на цю нагороду були Фемке Бол, Сіфан Хассан, Ємісі Огунлеє, Надя Баттоклетті, Нафіссату Тіам, Кілі Ходжкінсон, Малайка Міхамбо, Наталія Качмарек і Сирена Самба-Маєла.

Цього року Магучіх стала олімпійською чемпіонкою у стрибках у висоту, побила світовий рекорд, стала чемпіонкою Європи і виграла Діамантову лігу.

Зазначають, що Магучіх вперше в кар'єрі отримала головну нагороду від European Athletics. У сезонах 2022-го та 2023 років українка була фіналісткою номінації, але не ставала лауреаткою премії.

Нагадаємо, у серпнi українська спортсменка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою у стрибках у висоту та здобула друге золото для України на Олімпіаді-2024. Українка підкорила рубіж у 2 метри з першої спроби.

А у вереснi Магучіх виграла золото у стрибках у висоту на фінальному етапі Діамантової ліги у Брюсселі. Українка стає переможницею змагань уже третій рік поспіль.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО