Україна здобула третє золото на Олімпіаді-2024

Читать на русском
Український боксер Олександр Хижняк завоював золоту медаль на Олімпіаді-2024 в Парижі. Це уже третя золота нагорода для України.
Фото: Associated Press

У середу, 7 серпня, український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном та приніс Україні третє золото в Парижі.

Про це йдеться на сайті Олімпіади-2024.

Літні Олімпійські ігри: як змінювався розмір призових для українських спортсменів (оновлено)Українські призери Олімпіади-2024 отримають 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Яка раніше була винагорода на літніх Іграх – на інфографіці.

У фінальному поєдинку у ваговій категорії до 80 кг 29-річний українець Олександр Хижняк здобув перемогу над 24-річним казахстанцем Нурбеком Оралбаєм.

Зі старту поєдинку український боксер активно атакував та завдавав ударів. Суперник намагався відповідати, але перший раунд українець виграв на записках більшості суддів (3:2).

Під час минулих олімпійських ігор у Токіо в 2020 Хижняк здобув срібло.

У Парижі збірна України отримала вже 8 олімпійських нагород - 3 золота, 2 срібла та 3 бронзи.

Нагадаємо, напередодні український гімнаст Ілля Ковтун отримав срібну медаль на Олімпійських іграх – 2024 у Парижі у вправах на паралельних брусах.

А 4 серпня українська спортсменка Ярослава Магучiх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту і здобула друге золото для України на Олімпіаді-2024. А легкоатлетка Ірина Геращенко здобула бронзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: