Iзраїль завдав масованого удару по Iрану

Ізраїль офіційно оголосив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на недавню масовану балістичну атаку та інші напади проіранських сил.

Про це повідомляє Армія оборони Iзраїлю (ЦАХАЛ).

«У відповідь на місяці безперервних атак з боку іранського режиму проти Держави Ізраїль — зараз Армія оборони Ізраїлю завдає точкових ударів по військових цілях в Ірані. Як і будь-яка інша суверенна країна у світі, Держава Ізраїль має право та зобов'язана відреагувати. Наші оборонні та наступальні можливості повністю мобілізовані», — йдеться у повідомленні.

При цьому вказується, що Тегеран та його союзники в регіоні невпинно атакують Ізраїль на семи фронтах, в тому числі прямими обстрілами безпосередньо з території Ірану.

CBS News з посиланням на власне джерело повідомляє, що Ізраїль не став завдавати ударів по нафтових та ядерних обʼєктах Ірану і обмежився лише військовими. Iншi ЗМI повiдомляють про те, що цілями удару Ізраїлю в Тегерані могли бути казарма та склад зі зброєю.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. У ЦАХАЛ заявили, що більшість ракет було збито.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар.

Також в Iрані заявляли про готовність припинення вогню у Лівані за умови, що Ізраїль припинить свою військову кампанію в Газі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО