У Селидовому на Донеччині окупанти розстріляли місцевих мешканців

У Селидовому, що на Донеччині, російські війська розстріляли цивільний автомобіль та вбили двох жінок.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними прокуратури сьогодні, 27 жовтня, у Telegram-каналах опублікували інформацію про вбивства окупантами мирних жителів у Селидовому.

«На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ держави-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них було поранено. Після цього на місце прибули військові ЗСУ, які відтягнули постраждалого з лінії вогню, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталось 24 жовтня.

Крім того, за даними ЗМІ, ворог розстріляв у місті двох жінок. У дописі йдеться, що в районі приватного сектору, що практично не постраждав від бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних.

«Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником. Наразі проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів», – додає Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, 21 жовтня у прокуратурі повідомили, що росіяни впритул розстріляли двох полонених бійців ЗСУ біля міста Селидове.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста через страту росіянами двох українських військовополонених.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО