Ізраїль влучив по секретних військових базах Ірану під час атаки – ЗМІ

Внаслідок атаки Ізраїлю на Іран були пошкоджені дві секретні військові бази за межами Тегерану, на що вказують супутникові фотографії.

Про це повідомляє The Associated Press.

Супутникові фотографії, проаналізовані виданням, вказують на те, що ізраїльська атака на Іран пошкодила об’єкти на секретній військовій базі на південний схід від іранської столиці, яку експерти в минулому пов’язували з колишньою програмою ядерної зброї Тегерана, а також іншу базу, пов’язану з його програмою балістичних ракет.

Зазначається, що низка пошкоджених будівель розташовані на іранській військовій базі Парчін, де, як підозрює Міжнародне агентство з атомної енергії, Іран у минулому проводив випробування потужних вибухових речовин, які могли викликати ядерну зброю.

Інші пошкодження можна було побачити на сусідній військовій базі Ходжир, яка, на думку аналітиків, приховує підземну систему тунелів і місця виробництва ракет.

При цьому, Збройні сили Ірану не визнали збитків ні в Ходжирі, ні в Парчіні в результаті атаки Ізраїлю, хоча вони заявили, що під час нападу загинуло четверо іранських солдатів.

Як відомо, Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання в понеділок, 28 жовтня, на вимогу Ірану через ізраїльські удари.

Нагадаємо, в ніч на 26 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на недавню масовану балістичну атаку та інші напади проіранських сил.

Згодом Армія оборони Ізраїлю відзвітувала про завдавання удару по цілях в Ірані. Операція отримала назву «Дні покаяння» та стала відповіддю на ракетні обстріли з іранського боку.

Після цього Іран пригрозив відповісти на атаку Ізраїлю 26 жовтня, стверджуючи, що має на це право.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО