У НАТО підтвердили присутність військових КНДР на Курщині

НАТО зараз вже може підтвердити, що військовослужбовці Північної Кореї були перекинуті для бойових дій у Курську область рф.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте на брифінгу у понеділок, 28 жовтня, повідомляє Politico.

За його словами, сьогодні вранці делегація Південної Кореї поінформувала НАТО, а також Японію, Австралію та Нову Зеландію про те, що її спецслужбам відомо про присутність військових КНДР у рф та їхнє залучення до війни в Україні.

«Сьогодні я можу підтвердити, що війська Північної Кореї були відправлені до росії і що північнокорейські підрозділи були направлені в Курську область», – сказав він.

За словами Рютте, таке застосування північнокорейських військ, по-перше, означає суттєву ескалацію у залученні КНДР у російську війну. По-друге, це ще одне порушення резолюції Ради безпеки ООН.

З іншого боку, зазначив генсек НАТО, розгортання військ КНДР демонструє слабкість росії і є «ознакою зростаючого розпачу путіна».

«Понад 600 000 російських солдатів було вбито або поранено у війні путіна, і він не в змозі продовжувати свій наступ в Україні без іноземної підтримки», – сказав він.

Союзники в НАТО продовжать підтримувати вільну та незалежну Україну, додав Рютте.

Нагадаємо, ще минулого тижня НАТО не мала доказів участі військових КНДР у війні проти України. Однак про перекидання військ заявляли у Пентагоні та в ГУР Міноборони.

При цьому присутність у рф північнокорейських військових вже прокоментував російський диктатор володимир путін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО