Перші військові КНДР будуть задіяні у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня – Зеленський

Читать на русском
За інформацією розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані росією в зонах бойових дій.
Фото: AFP

Росія вже 27-28 жовтня збирається задіяти перших північнокорейських військових у зонах бойових дій.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив із посиланням на дані розвідки.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

«За інформацією розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані росією в зонах бойових дій. Це очевидний ескалаційний крок росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями. Світ може чітко побачити, чого насправді хоче росія, і це продовження війни. Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу», – сказав він.

Зеленський зазначив, що залучення КНДР у війну має отримати відповідь у вигляді відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян задля дотримання Статуту ООН та покарання за ескалацію.

На нараді, яку сьогодні проводив президент, йому також доповіли про ситуацію на фронті. Він зазначив, що «на Донбасі важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта».

Головнокомандувач Олександр Сирський також доповів про виконання завдань у певних районах Курської області.

Нагадаємо, вчора в ГУР повідомили, що до зони бойових дій прибули перші підрозділи військових із Північної Кореї. За словами Кирила Буданова, взамін КНДР попросила у росії деякі технології для тактичної ядерної зброї малої потужності та систем запуску підводних ракет.

Російський диктатор володимир путін вперше вчора відреагував на інформацію про участь північнокорейських солдатів у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: