Зеленський назвав сюрреалізмом присутність генсека ООН на саміті БРІКС

Президент Володимир Зеленський назвав «сюрреалістичною річчю» присутність генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша на саміті БРІКС у росії.

Він сказав про це в інтерв'ю Times of India.

Президент вважає, що саміт БРІКС у росії провалився, оскільки серед гостей не було багатьох світових лідерів. «Не було єдності у БРІКС. Я думаю, що БРІКС розділений самим путіним і його політикою війни. І я думаю, що метою путіна на саміті було поляризувати світ, але він цього не досяг», – додав він.

«Щодо присутності генерального секретаря ООН, я думаю, що це взагалі якась сюрреалістична річ. Йдеться не лише про ООН, а й про багато інших країн. Я думаю, що не можна просто так сказати, що ти нейтральний у війні між росією та Україною. Не можна бути нейтральним, бо це означало б, що ти на боці росії. Нейтралітет справді допомагає лише росії. А між агресором та жертвою нейтралітету бути не може. Я вважаю це прихованою підтримкою росії, і ті, хто був там на саміті і говорив про свій нейтралітет і говорив, що хотів би допомогти вирішити конфлікт, на мій погляд, виглядають більш проросійськими», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Володимир Зеленський відмовив генсеку ООН Антоніу Гутеррішу у візиті до України через його поїздку до росії.

В ООН цю інформацію не підтвердили і стверджують, що «намагаються організувати візит у взаємно зручний час».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО