Губернатори-регіонали балотуються у народні депутати

Читать на русском

Майбутні вибори до Верховної Ради активно почали згадувати ще наприкінці минулого року.  Саме в той час було ухвалено закон, який вперше за останні роки дозволив обирати кандидатів в народні депутати  не лише за пропорційною, а й за мажоритарною системою. Представники політичної еліти коментували нововведення та запевняли, що усі норми та правила будуть дотримані. Підхопив популярну тему і Перший заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак, який заявив, що голови облдержадміністрацій не балотуватимуться до Верховної Ради, оскільки мають інше завдання - забезпечувати безперешкодний процес проведення виборів.

За даними офіційного сайту, в серпні поточного року ЦВК зареєструвала кандидатами в народні депутати трьох губернаторів, які є членами Партії регіонів: голову Вінницької ОДА Миколу Джигу (15-й округ), голову Житомирської ОДА Сергія Рижука (62-й округ) та голову Волинської ОДА Бориса Клімчука (22-й округ). Останній з них 3 вересня зняв свою кандидатуру.

Невідомо, що вплинуло на рішення очільника Волині, та Володимира Рибака цей факт жодним чином не виправдовує. Поки члени правлячої партії активно виступають за проведення чесних і прозорих виборів, Вінничина та Житомирщина отримали шанс стати лідерами за застосуванням адмінресурсу під час народного волевиявлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: