Львівська політехніка видалила повідомлення про звільнення Фаріон – ЗМІ

Читать на русском
Львівська політехніка видалила повідомлення про звільнення Ірини Фаріон. Глава МОН також видалив фото наказу із Facebook.
Getty Images

Національний університет «Львівська політехніка» прибрав із офіційних сторінок повідомлення про звільнення професорки кафедри української мови Ірини Фаріон.

Як пише місцеве видання Zaxid.Net, інформація зникла наступного дня після оприлюднення.

Мовний скандал із Іриною Фаріон: як розвивалися подіїСтався черговий скандал з Іриною Фаріон – вона розкритикувала російськомовних бійців ЗСУ. У чому суть її висловлювань і що сталося далі – на інфографіці.

Зараз сторінка із повідомленням про звільнення Фаріон на сайті політехніки доступна лише у кеші Google. В університеті від коментарів відмовилися.

Крім того, міністр освіти Оксен Лісовий відредагував свій пост у Facebook та видалив фото копії наказу про звільнення Фаріон.

Після повідомлень про звільнення Фаріон кафедри обчислювальної математики та програмування Львівської політехніки висловилися на її підтримку, але тепер ці повідомлення також видалено.

Нагадаємо, 15 листопада з'явилося фото наказу про звільнення Ірини Фаріон. Як привід зазначено порушення 41 статті Кодексу законів про працю – вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного із продовженням цієї роботи. Глава МОН підтвердив, що наказ підписано ректором.

Фаріон заявила, що готує позов до суду через звільнення.

СБУ відкрила кримінальну справу за чотирма статтями через висловлювання Фаріон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: