В України є безпілотники, що здатні пролетіти понад 1 000 км – Мінцифри

Читать на русском
У 2024 році Україні вдалося вдесятеро збільшити виробництво БПЛА дальньої дії, порівняно з минулим роком.
Фото: LIGA.net

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що вже у 2024 році Україні вдалося вдесятеро збільшити виробництво БПЛА дальньої дії порівняно з минулим роком.

Про це очільник Мінцифри повідомляє в інтерв'ю Welt.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

«Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1 000 кілометрів, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1 000 кілометрів», — розповів Федоров.

Згідно зі словами міністра, саме від розвитку безпілотників залежить результат. Він прогнозує, що перші прототипи дронів зі штучним інтелектом у невеликій кількості можуть зʼявитися на полі бою вже до кінця 2024 року.

Однак, на думку посадовця, наразі не можна сказати, хто перемагає у технологічній війні.

«Однак поки не можна сказати, хто перемагає в технологічній війні – на одних ділянках ми виграємо, на інших росіяни перевершують нас», - додав він.

Нагадаємо, нещодавно глава Мінцифри заявив, що дрони українського виробництва становлять 90% усіх безпілотників на фронті.

Також повідомлялося, що Україна наздогнала росію за можливостями виробництва дронів типу Shahed.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує створити у 2024 році один мільйон дронів для військових. Глава Мінстратегпрому Камишин уточнив, що йдеться лише про FPV-дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: