У Білому домі відреагували на ідею Джонсона розділити пакет допомоги для України та Ізраїлю

Читать на русском
У Байдена заявили, що пропозиція Джонсона розділити пакет допомоги для союзників на перший погляд відповідає запитам адміністрації.
Фото: Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена все ще чекає подробиць пропозиції спікера Палати представників Майка Джонсона щодо законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це повідомив координатор із стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, його цитує The Hill.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За його словами, «на перший погляд» ідея Джонсона про поділ пакету допомоги на окремі законопроєкти «відповідає запитам адміністрації».

«На перший погляд здається, що пропозиція спікера дійсно допоможе нам отримати допомогу Україні, допомогу Ізраїлю та необхідні ресурси для Індо-Тихоокеанського регіону для широкого спектру непередбачуваних обставин там. На перший погляд, це виглядає так, ми просто хочемо дізнатися більше деталей», – сказав він.

Кірбі уточнив: Білий дім сподівається, що рух щодо цього питання з'явиться до кінця тижня.

Він також наголосив на невідкладності ситуації для України, оскільки українці «щосили намагаються дати відсіч російським силам», а також для Ізраїлю – після удару з боку Ірану.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Джонсон запропонував ухвалити окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню. Він також вважає, що документ, який передбачає надання допомоги Україні, може бути проголосований у Палаті представників США вже у п'ятницю.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, розкритикував намір Джонсона поставити на голосування окремі пакети допомоги Україні та Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: