В Укренерго попередили про можливі обмеження електропостачання для бізнесу і промисловості

Читать на русском
18 квітня у всіх областях України можливі обмеження енергопостачання через зміни погодних умов та ракетні атаки рф по українських енергооб’єктах, які були завдані раніше.
Фото: Pixabay

У четвер, 18 квітня, з 8:00 до 22:00 може виникнути необхідність застосувати обмеження енергопостачання для промислових споживачів у всіх регіонах України.

Про це Укренерго повідомляє в Telegram.

Зазначається, що графіки обмеження потужності будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України. Обсяг обмежень незначний. Обмеження не будуть застосовані для об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

«Необхідність обмеження енергопостачання – наслідок російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції. Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії. В енергосистемі виник дефіцит потужності», – зазначили в Укренерго.

Оператор енергосистеми закликає українців ощадливо споживати електроенергію, а промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії.

Як зазначив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, є високий ризик, що 18 квітня в Україні може виникнути дефіцит генерації та імпорту електроенергії.

«Щоб не дійти до обмежень, пропоную всім (як населенню, так і бізнесу) економно користуватися світлом з 19 до 22», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, планові відключення світла зараз діють лише на Харківщині. Днями Олександр Кубраков повідомив про створення плану відновлення енергосистеми Харкова та області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: