Україна знову збільшила імпорт електроенергії з Європи

Читать на русском
Україна продовжує активно залучати аварійну допомогу з Європи. В енергосистемі більшу частину доби знову дефіцит.
Фото: Pixabay

Україна сьогодні знову змушена імпортувати рекордний обсяг електроенергії через тяжку ситуацію в енергосистемі. Споживання енергії зросло через похолодання.

Про це повідомило Укренерго у вівторок, 14 травня.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

Повідомляється, що сьогодні до ранку споживання енергії зросло на 4,5% порівняно з таким же періодом 13 травня. А вчора вечірній максимум споживання був на 4% вищий за максимум попереднього робочого дня – п'ятниці 10 травня.

Тому в енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії.

Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак рф.

Сьогодні протягом доби заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови загальним обсягом 21 072 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі часи до 1 463 МВт.

У вівторок графіки обмеження потужності для промислових споживачів діятимуть з 16:00 до 07:00 середи.

Енергетики просять громадян економно споживати електроенергію, особливо з 17:00 до 24:00.

Нагадаємо, 13 травня Україна імпортувала рекордний на той день обсяг енергії – 19484 МВт/год. У Міненерго заявили, що надалі буде складно втримати систему без запровадження обмежень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: