На фронті відбулось понад 80 бойових зіткнень з ворогом: де саме сьогодні точилися бої

Читать на русском
На фронті відбулося 84 бойові зіткнення, із них половина – на Курахівському та Покровському напрямках. За сьогодні втрати ворога там становлять 155 російських окупантів, поранені - 203.
фото: Mind.ua

Від початку доби четверга, 30 травня, на фронті відбулося 84 бойові зіткнення. Найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку. Саме там, а також на Курахівському напрямку відбулася половина від усіх боїв.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Знищення ворожої техніки: які премії та додаткові відпустки можуть отримати військовіНа інфографіці – скільки додаткових днів відпустки та яку премію можуть отримати військові за знищення різної техніки противника.

Як зазначається, за сьогодні втрати ворога на Покровському і Курахівському напрямках разом становлять 155 російських окупантів, поранені - 203. Також знищено чотири танки, сім бойових бронемашин, п’ять авто та одну артсистему. Пошкоджено ще два танки, 3 ББМ, дві гармати та два автомобілі.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбивали сім атак загарбників. Триває бій поблизу Андріївки. Нових авіаударів російські терористи завдали по районах населених пунктів Новоосинове (три керовані авіабомби) та Богуславка (один КАБ).

На Лиманському напрямку бойових зіткнень не додалося, однак агресор вдарив десятьма КАБами: шість бомб – по району Дронівки, чотири – по Ямполю.

На Сіверському напрямку тривають бойові зіткнення поблизу Роздолівки і Білогорівки. Чотири КАБи ворог скинув на село Закітне, ще два – на місто Сіверськ, одна керована авіабомба росіян прилетіла по Верхньокам’янському.

На Краматорському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень.

На Покровському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 21 спробу прорвати рубежі нашої оборони. Бойові зіткнення тривають у районі Сокола (на двох ділянках), Новоолександрівки та Прогресу. По Олександрополю окупанти били п’ятьма КАБами, ще одну таку бомбу задіяли для бомбардування Нью-Йорка на Донеччині. Уманське і Новоселівка зазнали атак некерованими авіаційними ракетами – 12 та 11 відповідно.

На Курахівському напрямку в районі міста Красногорівка українські воїни відбивають чотири штурмові дії противника. Загалом росіяни здійснили 21 атаку.

На Времівському напрямку ворог випустив у районі Старомайорського 12 некерованих ракет.

На Придніпровському російські окупанти вдарили чотирма НАРами поблизу Олешківських Пісків.

Нагадаємо, російська армія за останню добу втратила в Україні 1160 військовослужбовців, а з початку повномасштабного вторгнення – 506 тисяч 260 осіб.

Також Головне управління розвідки Міноборони України в ході спецоперації вночі 30 травня уразило два російські катери в окупованому Криму. Імовірно, це катери типу КС-701 «Тунець».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: